Siirry sisältöön

Ilmoittaudu koulutukseen: tubettaja Kirill Sultanshin vie monikulttuurista vuorovaikutusta eteenpäin Oulussa,

Työelämän monikulttuuristuessa myös työyhteisöjen on reagoitava muutokseen. Oulussa kulttuurien välistä kohtaamista käsitellään syksyn aikana maksuttomissa koulutuspäivissä, jotka järjestää Diakin Opin portailta työelämään -hanke.

Seuraavan koulutuspäivän teemana 16.10.2019 klo 12-16 (Diak, Albertinkatu 16 B, Oulu) on monikulttuurinen vuorovaikutus. Maksuttomaan tilaisuuteen voi ilmoittautua 11.10. saakka. Päivässä on mukana yrittäjä, tubettaja Kirill Sultanshin, joka kertoo muutostaan Suomeen ja harppauksesta tuntemattomaan.

–        Aloitin työurani pienipalkkaisista töistä lehdenjakajana ja siivoojana, ja nyt pyöritän jo omaa yritystä. Työelämän vuorovaikutuksesta on myöskin paljon puhuttavaa, sillä mielestäni toimiva dialogi on työelämän yksi tärkeimmistä kulmakivistä, Kirill Sultanshin pohtii.

Koulutuksilla rohkeutta kohtaamiseen

Avoin asenne ja ihmisten kohtaaminen on projektipäällikkö Marja Pinolehdon mielestä tärkeintä monikulttuurisissa työyhteisöissä.

–       Kun ymmärtää eri kulttuureista tulevien taustoja, on kohtaaminen helpompaa. Kulttuurien kirjo on valtava, mutta tärkeintä on avoin asenne – ihmisen kohtaaminen ihmisenä eikä vaikkapa ensisijaisesti romanina tai afgaanina, Pinolehto sanoo.

Koulutukset järjestää Opin portailta työelämään -hanke, jonka tavoitteena on tukea ulkomaalais- ja romanitaustaisia opiskelijoita loppuvaiheen opinnoissa ja tehostaa heidän työllistymistään. Hankkeessa pyritään vahvistamaan myös työpaikkojen ohjaus- ja monikulttuurisuusosaamista.

Hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu eli Diak, ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeessa ovat mukana Suomen Diakoniaopisto SDO ja Oulun ammattikorkeakoulu OAMK.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Marja Pinolehto, marja.pinolehto@diak.fi, puh. 050 324 2053

Liitteet ja koulutusten sisällöt:

– 16.10.2019 seminaaripäivän ohjelmaIlmoittaudu mukaan 11.10. mennessä.

– Syksyn tapahtumakokonaisuuden esite

– Tapahtuma Facebookissa

– Kirill Sultanshin YouTubessa

– Opin portailla -sivusto