Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Opin portailla -sivuston saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Diakin Opin portailla -hankekokonaisuuden verkkosivustoa, ja on laadittu 20.9.2019. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Poutapilvi Web Design Oy teknisen saavutettavuuden osalta, ja sisällöllisen sekä visuaalisen saavutettavuuden osalta arvio perustuu Diakin itsearvioon.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää kriittiset A & AA saavutettavuusvaatimukset.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Tekniset puutteet

  • Joissain maamerkkien otsikoissa toistetaan turhaan maamerkin nimi, lähinnä navigaatioissa
  • Linkki puuttuu, jolla pystyy hyppäämään suoraan sivun pääsisältöön (Kriteeri WCAG 2.0 / 2.4.1)
  • Haku-lomake, WordPress-järjestelmän toiminto: lomakkeen rakennetta voisi, jos mahdollista, muokata paremmin sopivaksi mm. ruudunlukija-käyttäjiä varten.

Syy noudattamatta jättämiselle: Puutteet tulivat esille saavutettavuusanalyysin myötä, ja sivustoa kehitetään vastaamaan kriteereitä myös näiltä osin kohtuullisen ajan kuluessa.

Visuaaliset ja sisällön puutteet

  • Joidenkin videoiden tekstivastineet ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan.
  • Panoraama-esitykseen upotut videot eivät ole tekstitettyjä eivätkä tekstisisällöt ole luettavissa lukulaitteella. Sisältöä ei ole saatavissa muilla keinoin. Pääpiirteittäinen sisältö on  annettu tekstivastineena sivuilla.

Syy noudattamatta jättämiselle: Kohtuuton rasite. Panoraama-esitys ja videot on tuotettu jo päättyneessä Opin portailla Satakunnassa -hankkeessa, joten muutoksiin ei ole käytettävissä budjettia. Tiivistettyjä tekstivastineita videoista täydennetään sivustolle.

  • Minianimaatioiden kuvailutulkkaus puuttuu.

Syy noudattamatta jättämiselle: kuvailutulkkaus tilattu, valmis keväällä 2021.

Palaute saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Verkkolomakkeella https://www.diak.fi/diak/anna-palautetta/ (Lomake aukeaa uuteen ikkunaan). Valitse lomakkeen kohta verkkosivuston saavutettavuus. Kerro palautteessa, mitä Diakin hallinnoimaa sivustoa palaute koskee.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle oheisella lomakkeella. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit ilmoittaa asiasta valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000