Siirry sisältöön

Uusi hanke käynnistynyt: Opin portailta työelämään Satakunnassa

Opin portailla -hankeperhe on kasvanut jälleen uudella hankkeella syksyllä 2019. Hanke on jatkoa Opin portailla Satakunnassa -hankkeelle. Tavoitteena on saada monikulttuurista ammattitaitoa Satakuntaan.

Opin portailta työelämään Satakunnassa -hankkeessa tuetaan maahanmuuttaja- ja romanitaustaisten sekä kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden sujuvaa siirtymää koulutuksesta työelämään.

Tavoitteena on, että hankeoppilaitosten maahanmuuttajataustaiset, kansainväliset ja romaniopiskelijat valmistuvat määräajassa ja työllistyvät koulutusaloilleen. Lisäksi hankkeessa vahvistetaan työelämän edustajien monikulttuurisuus- ja kielitietoisuusosaamista.

Opiskelijoille on tarjolla monipuolista tukea loppuvaiheen opintoihin, harjoitteluihin ja siirtymään työelämään. Esimerkiksi opintojen loppuvaiheen tukipajat ja työnhaun pajat auttavat osaajia ja työpaikkoja löytämään toisensa.

Tunnista osaaminen!

Opin portailta työelämään Satakunnassa -hankkeessa tuodaan monikulttuuristen ammattilaisten osaaminen näkyväksi työelämälle.

Hanke tarjoaa työelämälle monikulttuurisuus- sekä kielitietoisuuskoulutuksia, valmennuksia ja verkostotyötä Satakunnan alueella.

Hanke on jatkoa Opin portailla Satakunnassa -hankkeelle. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) hallinnoimaa hanketta toteutetaan yhdessä Satakunnan koulutuskuntayhtymän (Sataedu), Länsirannikon Koulutus Oy:n (WinNova) sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun (Samk) kanssa.

Hankkeen toteutusaika on 1.8.2019–31.12.2021. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja kansallinen rahoittajaviranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus.