Siirry sisältöön

Meistäkö monikulttuurinen työpaikka? – ilmoittaudu mukaan koulutustilaisuuksiin 31.8.2022 mennessä

Piirroskuvituksessa kolme henkilöä keskustelemassa rakennustyövarusteissa.
Onko sinulla vaikeuksia löytää riittävästi osaavia työntekijöitä? Oletko harkinnut maahanmuuttajan palkkaamista, mutta et ole vielä tehnyt sitä? Pohditko, miten työpaikallasi pärjätään, jos kaikki eivät puhu suomea täydellisesti? Haluatko ymmärtää paremmin erilaisia kulttuuritaustoja?

Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke (ESR), Osaamispooli – Automaatio- ja kunnossapitoalan yritysten osaamisen kehittäminen -hanke (ESR) sekä Seutukaupunkien Ketterää osaamista – Sataedu Kankaanpään osahanke (Etelä-Pohjanmaan liitto) järjestävät yhdessä maksuttoman koulutuskokonaisuuden.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Kohti monikulttuurista työyhteisöä

Tule kuulemaan kokemuksia monikulttuurisilta työpaikoilta sekä työnantajan että työntekijän näkökulmista. Saat ajankohtaista tietoa rekrytoinnin tukimuodoista ja viranomaisten vinkkejä rekrytointiprosessiin. Keskustelua käydään riittävästä suomen kielen taidosta ja työpaikan käytänteistä, kun työntekijöillä on erilaisia kieli- ja kulttuuritaustoja. Puheenvuoroista vastaavat mm. TE-palvelut, Kankaanpään kaupunki, hankehenkilöstö sekä työelämän edustajat.

Koulutuksen sisällöt ja aikataulu:

Yrittäjän tarina: Ensimmäisen maahanmuuttajan rekrytointi ma 5.9.2022 klo 17.30–19.30

Mistä löydän sopivan työntekijän? Miten varmistun työntekijän tiedoista ja taidoista? Mistä ja minkälaista tukea rekrytointiin liittyviin kysymyksiin on saatavilla?
Koulutustilaisuus päättää saman päivän Koulutus ja työelämä -messut Sataedulla.

Työntekijän tarina: Maahanmuuttaja aloittaa uudessa työpaikassa ke 14.9.2022 klo 17.30–19.30

Suomalainen työkulttuuri maahanmuuttajan silmin: mitä kielitietoisuus tarkoittaa? Uudessa työssä aloittaminen yrityksen, oppilaitoksen ja työntekijän yhteistyönä: kouluttautuminen työssä ja työn ohella.

Yhteinen tarina: Yrittäjän ja maahanmuuttajan yhteinen polku ma 26.9.2022 klo 17.30–19.30

Yrityskulttuurin muutos työnantajan ja työntekijän näkökulmasta: mitä kulttuuritietoisuus tarkoittaa? Miten työnantajan ja työntekijän yhteinen tarina jatkuu?

Koulutuspaikka:

Sataedu Kankaanpää, auditorio Helmi (Alpinkatu 12). Kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu tilaisuuksiin 31.8.2022 mennessä tästä linkistä »

Teemaan liittyvää materiaalia löydät osoitteesta opinportailla.diak.fi.

Meistäkö monikulttuurinen työpaikka -juliste (pdf)