Siirry sisältöön

Tulevaisuuden monikulttuuriset työyhteisöt – esihenkilöt suunnannäyttäjinä! -tilaisuus 22.11. klo 12–15

Rivissä höyryäviä kahvikuppeja.
Tervetuloa Opin portailta työelämään Satakunnassa -hankkeen koulutus- ja keskustelutilaisuuteen ti 22.11.2022 klo 12–15 (Diakonia-ammattikorkeakoulu, Martintalo, Metsämiehenkatu 2, Pori) Tilaisuuden tavoitteena on herätellä Satakunnan hyvinvointialueen esihenkilöiden ajatuksia monikulttuurisen työyhteisön mahdollisuuksista, lievittää mahdollisia ennakkoasenteita ja tarjota keinoja työpaikan arjen sujuvoittamiseksi. Ilmoittaudu mukaan. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten työyhteisö saadaan toimimaan työntekijöiden kieli- ja kulttuuritaustoista riippumatta. Millä erilaisilla keinoilla voidaan tukea muun kielisen opiskelijan/työntekijän mahdollisuutta oppimiseen, kun suomen kielen taito on puutteellinen? Millä tavalla esihenkilö omalla toiminnallaan vahvistaa monikulttuurisen työyhteisön toimivuutta? Tilaisuus järjestetään Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloissa.

Ohjelma:

12.00–12.10 Alkusanat, Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke

12.10–12.40 Miten työyhteisö näkee monikulttuurisen työyhteisön mahdollisuudet ja haasteet? Kokemuksia monikulttuurisesta työyhteisöstä, Marika Meronen, osastonhoitaja, Porin perusturva

12.40–13.10 Monikielinen, monialainen ja monikulttuurinen moduuliharjoittelumalli Eurassa Annika Vainio ja Henna Pirkkalainen sairaanhoitajat, Euran kunta

13.10–13.40 Opiskelijana moduuliharjoittelumallissa Piia Parviainen, hoitotyön opiskelija ja Emilija Petrauskaité, Nursing-opiskelija, SAMK

14.40–14.00 Kahvitarjoilu

14.00–14.30 Monikulttuuristuvat työyhteisöt koulutuksen kehittäjinä Hanna Rautava-Nurmi, hoitotyön lehtori, Marja Tomberg suomen kielen ja viestinnän lehtori ja Mari Törne fysioterapian lehtori, SAMK/Opin portailta työelämään Satakunnassa -hankkeen työntekijöitä

14.30-15.00 Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke monikulttuuristen osaajien ja työpaikkojen kohtaamisen ja työelämän kehittämisen yhteistyökumppanina Anu Halonen, asiantuntija, projektipäällikkö, Diak

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.11.2022 tämän linkin kautta.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Etäosallistujille toimitetaan osallistumislinkki 21.11.22.

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) hallinnoimaa hanketta toteutetaan yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) sekä Satakunnan koulutuskuntayhtymän (Sataedu) kanssa.

Tulevaisuuden_monikulttuuriset_tyoyhteisot_ohjelma (pdf)


Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) hallinnoimaa Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanketta toteutetaan yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun  (SAMK) sekä Satakunnan koulutuskuntayhtymän (Sataedu) kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja kansallinen rahoittajaviranomainen on Keski-Suomen ELY-keskus