Siirry sisältöön

Digillä opin portaille: Kevät käyntiin

Monikulttuurinen kuva, kädet kuvaamassa yhteistyötä.

Vuosi takana hankkeen parissa 

Tammikuussa 2022 polkaistiin käyntiin Digillä opin portaille -hanke. Tiimimme ryhtyi heti työn touhuun ja yhdessä olemmekin luoneet hyvän yhteishengen ja positiivisen toimintakulttuurin. Koulutuksissa jokainen osallistuja kohdataan yksilönä ja heidän vahvuuksiaan tunnistaen. Myös hanketiimin sisällä arvostamme toistemme asiantuntijuutta ja osaamista. Tavoitteena on arvostaen ja kunnioittaen kokeilla rohkeasti yhdessä uusia toimintamalleja.  

Vuosi sitten emme osanneet aavistaakaan, mitä kaikkea hanke toisi tullessaan. Vuoden aikana olemme järjestäneet koulutuksia maahanmuuttajataustaisille naisille ja monikulttuurisen ohjaustyön ammattilaisille, tavanneet yhteistyökumppaneita ja tuottaneet monikielistä materiaalia. Tekemistä ja touhua on riittänyt myös viestinnän parissa ja olemme aktiivisesti tuottaneet kirjoituksia blogiin sekä materiaalia hankkeemme Instagramiin @digillaopinportaille  

Palautteista 

Keräämme säännöllisesti palautetta hankkeen järjestämissä koulutuksissa. Saatujen palautteiden pohjalta suunnittelemme tulevien koulutuksien toteutusta. Lisäksi pysähdymme puolivuosittain hanketiimin itsearvioinnin äärelle.  

Seitsemän toteutetun koulutuksen jälkeen sisältö alkaa kirkastua. Koulutuksiin osallistuneiden maahanmuuttajataustaisten naisten antaman palautteen perusteella koulutuksien erityisesti perusdigitaitojen oppiminen ja suomen kielitaidon karttuminen on koettu tärkeiksi. Samoin koulutuksien kannustava ilmapiiri on motivoinut koulutuksiin sitoutumiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Myös monikulttuurisen ohjaustyön ammattilaisille järjestetystä koulutuksesta saatu palaute oli erittäin positiivista ja toiveena oli saada lisää tietoa koulutuksen teemoista. Tähän tarpeeseen pyrimme kevään 2023 aikana vastaamaan.  

Palautteita syksyn 2022 koulutuksista (Digillä opin portaille -hanke)
Kuva. Palautteita syksyn 2022 koulutuksista. 

Tulevia koulutuksia ja tapahtumia 

Palautteista saatujen ajatuksien myötä on hienoa lähteä toteuttamaan kevään 2023 toimintaa. Kevään aikana järjestämme maahanmuuttajataustaisille naisille kaksi koulutusta. Ensimmäinen Digitaidot ja suomen kieli -koulutus järjestetään heti alkuvuodesta 23.1.-22.2.2023 maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00–12.00. Toinen Digitaidot ja suomen kieli -koulutus järjestetään hiihtolomien jälkeen 13.3.-13.4.2023 maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00–12.00. Molempiin koulutuksiin on vielä muutamia paikkoja jäljellä.  

Monikulttuurisen ohjaustyön ammattilaisille avaamme syksyn 2022 Onnistun ohjauksessa – Välineitä monikulttuuriseen ohjaustyöhön -koulutuksen materiaalit tutustuttavaksi nettisivuillemme. Nettisivu täydentyy kevään aikana. Lisäksi toukokuussa järjestämme loppuseminaarin yhteistyössä Digillä terveysvalmennusta -, LikiDigi -Voimavaroja arkeen -, DIGIHOI – ÄLÄ JÄTÄ -, Digi perheiden voimavarana – ja tulevaisuuden tulkkaustaidot -hankkeiden kanssa. Päivämäärä 10.5.2023 kannattaa siis jo merkitä omaan kalenteriin!  

Tästä on hyvä jatkaa, loisteliasta vuotta 2023!  


Kirjoittajat:

Miia Heininen
Kirjoittaja työskentelee Diakonia-ammattikorkeakoulussa Digillä opin portaille –hankkeen projektipäällikkönä ja on kiinnostunut voimavaraistavasta työotteesta, monikulttuurisuudesta ja digitaitojen vahvistamisesta.

Johanna Tepsa
Kirjoittaja työskentelee Suomen Diakoniaopistossa Digillä opin portaille –hankkeen projektikoordinaattorina ja on kiinnostunut yksilöllisten opinpolkujen tukemisesta ja vahvuuksien hyödyntämisestä koulutus- ja uraohjauksessa.


Digillä opin portaille -hankkeen taustaa

  • Rahoittaja Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 
  • Rahoituksen myöntäjä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 
  • Toiminta-aika: 1.1.2022 – 31.8.2023 
  • Hankeen päätoteuttaja on Diakonia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja on Suomen Diakoniaopisto 
  • Yhteistyökumppaneita ovat Puolivälikankaan suuralueen Asukasyhdistys ry, Vuolle-Setlementti ry ja Villa Victor 
  • Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä asioimistulkkauksen opiskelijoiden kanssa.