Siirry sisältöön

Digillä opin portaille: Minkälaista on ollut osallistua harjoitteluun etänä? 

Kuvituskuva, kädet ja läppäri.
Harjoittelu etänä on antanut mahdollisuuden työskennellä omien aikataulujen mukaan. Se on opettanut suunnittelemaan omaa aikataulutusta ja opettelemaan keskittymistä tehtäviin myös omassa kodissaan.  

Olen Nea Mäkinen. Opiskelen Diakonia-ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Tämä on kolmas ja viimeinen harjoitteluni sekä viimeinen opiskelijavuoteni. Halusin Digillä opin portaille -hankkeeseen (ESR) mukaan, koska tykkään ideoida ja kehittää. Aiemmin en ole työskennellyt maahanmuuttajien kanssa. Se alkoi kiinnostamaan minua. Halusin tietää, millaista tämmöinen työ on.   

Harjoittelun tekeminen etänä omassa kodissa

Ennen en ole ollut koskaan harjoittelussa mukana etänä. Tämä on itselleni uusi kokemus, joka on ollut mielestäni opettavainen. Olen opetellut aikatauluttamaan päiviäni ja minun on pitänyt opetella keskittymään, vaikka työympäristönä toimii oma koti. Se on välillä vaikeaa, niin kuin arvata saattaa. Harjoittelu etänä antaa hyviä taitoja työelämään varten. Nykyään monessa sosiaalialan työssä on mahdollisuus tehdä töitä etänä omasta kodista käsin. 

Olen tykännyt siitä, mitä olen tähän asti harjoittelussa saanut tehdä. Tuntuu, että minulle on annettu riittävästi aikaa opetella uusia asioita ja tehdä harjoitteluun liittyviä tehtäviä. Olen toisessa harjoittelussa seurannut hanketyötä sivusta. Nyt on ollut mielenkiintoista, kun ei ole tarvinnut vain seurata vierestä vaan on enemmän päässyt itse myös tekemään.  

Miltä harjoittelu on tuntunut?

Digillä opin portaille -hankkeen sivulla lukee, että ”yksi hankkeemme kantavista teemoista on voimavarojen, minäpystyvyyden ja vahvuuksien tunnistaminen” On hienoa olla mukana hankkeessa, jossa annetaan ihmisille mahdollisuus kehittyä, sekä edistetään valmiuksia löytää omia voimavaroja ja vahvuuksia. Hankkeessa vahvistetaan ajatusta siitä, että itse pystyy kyllä mihin vaan, kun uskoo itseään. Mielestäni hanke on tärkeä ja se antaa varmasti maahanmuuttajanaisille paljon hyviä taitoja, joilla on sitten hyvä jatkaa eteenpäin.  

Olen ollut harjoittelussa reilut neljä viikkoa. Aika on mennyt nopeasti ja enää ei ole montaa päivää jäljellä. Silti on paljon tekemistä ja asioita, joita haluan vielä oppia. Olen viihtynyt tässä harjoittelupaikassa hyvin. Digillä opin portaille -hankkeessa on ollut mukavinta seurata maahanmuuttajataustaisten naisten koulutusta, nähdä millaisia vaiheita hanketyöhön kuuluu, millaisia työtehtäviä on ja miten moniammatillinen tiimityö toimii. Tulevaisuudessa voisin ehkä kuvitella olevani mukana jossain hanketyössä tai projektissa, koska harjoittelu hankkeessa on tuntunut mielenkiintoiselta.  


Kirjoittaja:

Nea Mäkinen, sosionomiopiskelija