Siirry sisältöön

Selkeä opas opiskeluun

Selkeä opas opiskeluun on selkokielinen opas, jonka avulla voi tutustua suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja opiskeluun Suomessa. Oppaassa on tietoa erilaisista tavoista opiskella, opiskelijan etuuksista, eri koulutusasteista ja koulutukseen hakeutumisesta. Lisäksi oppaassa on aktivoivia tehtäviä omien opiskelutaitojen vahvistamiseen. Selkeä opas opiskeluun -materiaalia voi hyödyntää koulutus- ja uraohjauksessa niin taustamateriaalina ja opetuksen suunnittelussa kuin myös työkirjana osana ohjausta.

Selkeä opas opiskeluun -työkirjaa voi hyödyntää yhdessä Työnhaun selkeän muistikirjan ja kielituettujen tehtävien kanssa. Kielituetut tehtävät löytyvät omalta sivultaan Materiaalit -osiosta ja Työnhaun selkeään muistikirjaan voi tutustua täällä.

Opas on saatavilla suomeksi, kiinaksi, arabiaksi, persiaksi, somaliksi ja venäjäksi. Opas venäjäksi, arabiaksi ja persiaksi on käännetty opiskelijatyönä Diakin asioimistulkkauksen koulutusohjelman kääntämisen opintojaksolla.

Digillä opin portaille -hankkeen tuottamat materiaalit on suojattu CC BY-NC-ND 4.0 -lisenssillä. Lue lisää lisenssistä täältä.

Lataa tästä opas omaan käyttöösi:

Selkea_opas_opiskeluun suomeksi (pdf)

Selkea_opas_opiskeluun venäjäksi (pdf)

Selkea_opas_opiskeluun_somaliksi (pdf)

Selkea_opas_opiskeluun_arabiaksi (pdf)

Selkea_opas_opiskeluun_kiinaksi (pdf)

Selkea_opas_opiskeluun_persiaksi /(pdf)