Oulussa edistetään maahanmuuttajataustaisten naisten opiskelu- ja työllistymisvalmiuksia
– Digitaitoja vahvistamalla maahanmuuttajataustaiset naiset pystyvät itse etsimään tietoa ja hoitamaan asioitaan verkossa. Kiinnittyminen työhön tai opiskeluun laajentaa sosiaalisia verkostoja sekä edistää kielitaitoa ja kotoutumista. Lisäksi heidän opiskelu- ja työllistymisvalmiuksien tukeminen voi helpottaa ja ennaltaehkäistä työvoimapulaa eri aloilla, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Miia Heininen Diakista.
Idea hankkeeseen syntyi Puolivälikankaan suuralueen asukasyhdistyksen toiminnassa Oulussa.
– Yhdistyksen toimijat tunnistivat tarpeen maahanmuuttajataustaisten naisten digitaitojen tukemiseen, Heininen sanoo.
Tähän mennessä hankkeessa on suunniteltu ja aikataulutettu koulutuksia ja oltu yhteydessä mahdollisiin yhteistyökumppaneihin.
– Keväällä on tulossa ensimmäinen yksilöllinen ja vahvuusperustainen koulutus- ja uraohjaus-aiheinen koulutuspaketti maahanmuuttajataustaisille naisille. Osallistujat saavat valmiuksia ja tukea oman opiskelu- ja työllistymispolkunsa suunnitteluun, jolloin esimerkiksi kotiäitiys ei enää näyttäydy ainoana toteutettavissa olevana vaihtoehtona, Heininen kertoo.
Syksyllä samansisältöinen koulutuspaketti toteutetaan uudestaan, jolloin aloitetaan myös ryhmämuotoinen koulutus- ja uraohjaus. Syksyllä on tulossa myös monikulttuurisen ohjaustyön ammattilaisille suunnattua koulutusta, joka tarjoaa uutta tietoa maahanmuuttajataustaisten naisten ohjaamiseen ja tukemiseen. Yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat Puolivälikankaan suuralueen asukasyhdistys ry, Vuolle-Setlementti ry ja Villa Victor.
Digillä opin portaille -hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja osatoteuttajana on Suomen Diakoniaopisto. Hanke saa rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastolta. Kaksivuotinen hanke päättyy 31.8.2023.
Lisätietoa hankkeesta:
projektipäällikkö Miia Heininen
miia.heininen@diak.fi, p. 050 528 4820